Finland Lapland

 Reizen naar de Noordkaap

De illusie dat u Scandinavië in één reis even ‘kunt doen’ moet u dan ook niet hebben. Elke streek heeft eigen gebruiken, tradities, verschilt qua flora en fauna van de andere streek. Zo staat Noorwegen bekend om de majestueuze fjorden; Zweden om de uitgestrekte wouden en Pippi Langkous en in Finland is Europa’s grootste merengebied erg geliefd.

Camperreis in Finland

U bent eigen baas en kiest uw eigen reisroute. Een overvloed aan campings is die fraai zijn gelegen en beschikken over goede faciliteiten. Uniek is het "allemansrecht" waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar en vóór vertrek opruimt en geen afval in de natuur achterlaat.

Finland is een prachtige bestemming. Het zuiden en westen grenzend aan de Botnische golf met laagliggende kuststrook en de belangrijkste steden, gaat langzaam over in een enorm bebost binnenlands plateau. De Finse Merenvlakte, Saimaa-merengebied, met ongeveer 60.000 meren. In het oosten nabij de Russische grens vind je de Wild Taiga, het Siberische naaldboomgebied met veel wildlife.


Mökki Tour in Finland Wie van vrijheid houdt, kiest voor een rondreis inclusief verblijf in mökki's, typisch Finse vakantiehuisjes gelegen op de mooiste plekken van Finland. Mökki's zijn een prima uitvalsbasis voor het verkennen van alles wat Finland te bieden heeft: prachtige meren, échte wildernis en boeiende steden.