vakantieboeken
vakantie-tip
Home Andorra Antarctica Belgie Bulgarije Cyprus Denemarken Duitsland Engeland Egypte Finland Frankrijk Griekenland Hongarije Ierland IJsland Italie Kroatie Luxemburg Malta Marokko Nederland Noorwegen Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Scholtland Slovenië Slowakije Spanje Tunesië Turkije Tsjechie Zweden Zwitserland
Voordelig op reis met NRV Holiday!

Vakantieland

Landen
EUROPACRUISEVLIEGTICKETSVERRE REIZEN

Finland Lapland

 Reizen naar de Noordkaap

De illusie dat u Scandinavië in één reis even ‘kunt doen’ moet u dan ook niet hebben. Elke streek heeft eigen gebruiken, tradities, verschilt qua flora en fauna van de andere streek. Zo staat Noorwegen bekend om de majestueuze fjorden; Zweden om de uitgestrekte wouden en Pippi Langkous en in Finland is Europa’s grootste merengebied erg geliefd.

Camperreis in Finland

U bent eigen baas en kiest uw eigen reisroute. U zult merken dat er een overvloed aan campings is die veelal fraai zijn gelegen en beschikken over goede faciliteiten voor het hele gezin. Helemaal uniek is het "allemansrecht" waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar en vóór vertrek opruimt en geen afval in de natuur achterlaat.

Finland is een prachtige bestemming. Het zuiden en westen grenzend aan de Botnische golf met laagliggende kuststrook en de belangrijkste steden, gaat langzaam over in een enorm bebost binnenlands plateau. De Finse Merenvlakte, Saimaa-merengebied, met ongeveer 60.000 meren. In het oosten nabij de Russische grens vind je de Wild Taiga, het Siberische naaldboomgebied met veel wildlife.


Mökki Tour in Finland Wie van vrijheid houdt, kiest voor een rondreis inclusief verblijf in mökki’s, typisch Finse vakantiehuisjes gelegen op de mooiste plekken van Finland. Mökki’s zijn een prima uitvalsbasis voor het verkennen van alles wat Finland te bieden heeft: prachtige meren, échte wildernis en boeiende steden.
Bezoek eens een échte Finse sauna Ver boven de poolcirkel kunt u overnachten in een glasiglo en verblijven in een Finse blokhut met eigen sauna en open haard. En dit alles in de totaal witte natuur. Het programma geeft u de ruimte om te gaan langlaufen, te wandelen met sneeuwschoenen of een safari per sneeuwscooter of met huskyhonden te gaan maken. De echte Finse ‘smoke’ sauna met daarna een sprong in het ijswater is een ware beleving. Daarna voelt u zich heerlijk!
Ontmoet de Kerstman in Lapland Waar wintersporters genieten van de faciliteiten van hun skiresort in Lapland, kunnen avontuurlijker ingestelde reizigers ver van bewandelde paden hun hart ophalen te midden van de Arctische natuur. Vanuit een gemoedelijk onderkomen trekt men er op uit om adrenaline rijkelijk te laten vloeien, tijdens een langere sneeuwscootersafari. Koffie gemaakt boven een kampvuur in de buitenlucht of in een lavvu. Na een lange dag lekker bijkomen in een sauna, die ze hier overal hebben. Met een beetje geluk vindt uw duik in de sneeuw (dat hoort nou eenmaal bij een Finse sauna) plaats onder een met noorderlicht gevulde hemel.
Sneeuwscooteren in Lapland? Wintersport is meer dan alleen skiën...tenminste in Lapland wel!! Naast bekende wintersport kan je hier nergens beter dan elders nog een echte winter beleven en een avontuur met huskies of een sneeuwscooter ervaren.
Wintersport Lapland/Finland Waar sommige zonbestemmingen als exotisch worden aangeduid, valt Fins Lapland als winter(sport)bestemming in deze categorie. Skiën boven de poolcirkel in Finland is weer eens iets anders. Lage temperaturen? Ja soms, af en toe daalt het kwik in Lapland tot onder de-30°C; maar meestal wordt het overdag niet zo koud. We worden in deze streek weer even aan de kracht en invloed van de natuur herinnerd…